14 december 2019
12:00

Älta IF

Referat: Stureby SK 1 - Älta IF

Åter dags för lite avbrott i fysträningen för Sturebytjejerna, då Futsalmatch mot Älta stod på schemat. Man märkte av att träningsprogrammet den senaste tiden varit ganska påfrestande och Söders blå såg lite sega ut inledningsvis och ett taggat Älta kunde ganska omgående göra 0-1 som ett resultat av en aggressiv press. Succesivt arbetade Sturebytjejerna sig in i matchen och kunde ta kommandot genom ett par snabba mål innan första pausvilan. SSK behöll kommandot och bollinnehavet matchen igenom men Älta stack upp med flera farliga kontringar.

Den andra perioden präglades av ett böljande spel och av mycket kamp där båda lagen spelar sig fram till fina målchanser, men två bra spelande målvakter såg till att det fortsatt var jämnt i målprotokollet efter den andra perioden. Under den tredje perioden var det meningen att SSK skulle falla tillbaks något i banan och starta presspelet längre ner i plan för att skapa fler lägen för spelvändningar. Taktiken fungerade inte perfekt, men det blev lite mindre jobbigt för tjejerna att spela längre ner i planen, vilket kan vara bra inför morgondagens match.

Sammanfattningsvis var dagens match en match som präglades av hög intensitet med många fina individuella initiativ både från SSK men även från gästande Älta och där SSK:S individuella skicklighet i slutändan blev avgörande för utgången, resultatmässigt. Vi tackar domaren Nils och Älta för en bra och välspelad match.